Hur går en behandling till?

Vid första besöket börjar vi med att samtala och tittar på vad du vill ha hjälp med. Därefter får du sätta dig eller lägga dig på behandlingsbänken. Behandlingen är mycket mjuk och sker alltid med kläderna på.

Jag assisterar sedan din kropp på kroppens egna villkor. Som KranioSakral terapeut är jag tränad att känna de subtila rörelser som finns i vävnaderna. Genom mycket lätt beröring och specifika metoder ger jag kroppen möjlighet att börja förändra rörelsemönster tillbaks mot ursprunget. Syftet är att assistera till ökad rörlighet i bindväven, hjälpa din kropp till bättre flöde i nerver och kranialvätska. Framför allt jobbar jag med sacrum/bäckenet och kranium/huvudet samt längs med ryggraden.  

Under behandlingen kan du uppleva en mycket djup och behaglig avslappning. Men man kan också uppleva trötthet, värk och smärta kan tillfälligt uppstå då muskler och fascia (bindvävshinna) släpper sina spänningar och känslor eller minnen kan komma upp till ytan. Allt detta är tecken på att kroppen håller på att läka efter behandlingen. Därför rekommenderas att man tar sig den tid man behöver för vila och återhämtning.

Redan efter en behandling kan en känsla av inre lugn och fokus infinna sig och nervsystemet kommer att fortsätta att läka sig. En enda behandling kan åstadkomma stora förbättringar men för att verkligen stabilisera effekten rekommenderas fler behandlingar. Kroppen kan behöva påminnas så den inte går tillbaka i gamla ibland invanda spår.

När behandlingar sker under tystnad kommer många klienter till ett mycket avslappnat tillstånd mellan vakenhet och sömn. Detta tillstånd är mycket läkande då det parasympatiska nervsystemet, som står för lugn och ro, får utrymme att jobba. I den intrycksfulla vardagen är det ofta den sympatiska delen av vårt nervsystem, som är påkopplat. Det står för fara och fly eller fäkta.

De inre lugn som en behandling ger frigör energi så att kropp och själ ser nya möjligheter och kan lugna ner oss känslomässigt. Vi kommer in i vårt flöde igen, ett flöde vi har när vi är i balans.

Här behandlar jag en klient som sökt hjälp för värk i nacke och axlar.

Alla reagerar olika på behandlingen och behöver olika lång tid för läkning. Ibland innebär läkningen av ett område att ett nytt problem kommer upp till ytan. Man kan behöva få behandling regelbundet under en längre tid, speciellt när det handlar om emotionella trauman.

Tips! Alla kan dra nytta av en regelbunden justering av nervsystemet för att komma i kontakt med sin egen obegränsade energiresurs.