"Stödjer kroppens förmåga att självläka."

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi (KS) är en internationellt erkänd och etablerad terapiform som utvecklats ur Osteopatin. Det är en varsam men ändå djupgående terapiform. KS stödjer kroppens självläkningsförmåga. 

Namnet "kraniosakral" syftar på att nervsystemet sträcker sig mellan kraniet och sakralbenet (korsbenet).

Terapiformen utgår ifrån att våra kroppar, vårt medvetande och våra känslor hör ihop samt är sammanvävda.

Biodynamisk

Biodynamisk kraniosakral terapi är den form jag främst arbetar med. Det är en vidareutveckling av kraniosakralterapi och har utvecklats till ett mycket insiktsfullt sätt att lyssna till kroppens inre uttryck för hälsa. Den grundläggande kunskapen är densamma som hos en kraniosakral terapeut, men man lägger till ett holistiskt perspektiv och en medvetenhet om att en kropps fysiologi kan uttrycka, och en biodynamisk kraniosakral terapeut kan uppfatta, vävnads- och vätskerörelser i olika, väldigt subtila, rytmer.

Den biodynamiska kraniosakralterapeuten prioriterar kroppens uttryck för hälsa och förstärker det uttrycket, snarare än att söka efter obalanser. 

Att understödja och förstärka den fysiska, fysiologiska och psykologiska hälsan är prioriteringen under behandlingen.

En biodynamisk kraniosakral terapeut förhåller sig neutral i förhållandet till klientens läkeprocess och implementerar inte åsikter om densamma. Terapeuten skapar en trygghet där effekten av traumatiska erfarenheter som satt sina spår i fysiologin, kan lösas på ett mjukt och säkert sätt utan att klienten blir överväldigad eller återtraumatiserad i processen.

En biodynamisk kraniosakral terapeut är tränad i att med kunniga och känsliga händer, "lyssna" till det kroppen vill förmedla,

bland annat genom subtila rytmer inom kroppens vätskesystem. Viktigt är också att varje klient är unik och har sin egen väg till läkning i relation med terapeuten.

Biodynamisk kraniosakral terapi är på stark frammarsch som komplementär behandlingsform på grund av de subtila men ändå djupverkande terapeutiska effekterna. Behandlingsformen är mycket populär i många europeiska länder såsom Scheweiz, Tyskland, Spanien, Österrike och Holland. Även i England, USA och Ryssland ökar behandlingsformen i popularitet.

Symptom

I våra liv möter vi utmaningar i form av fysiska törnar och emotionell stress. Kroppen reagerar med det sympatiska nervsystemet och kroppens vävnader drar ihop sig för att förbereda sig på att "fly eller fäkta". Ibland varar dessa utmaningar under en längre tid eller så kan de vara extra starka, som vid chockartade upplevelser, vävnaderna kan då bli kvar i detta samandragana stresstillstånd. 

I vävnaderna finns receptorer som via nerverna skickar signaler till hjärnan att allt inte är som det ska.

Alla har denna form av restriktioner i kroppen i olika grad, många utan att märka eller påverkas av dem. Det är när påfrestningarna blir för många eller stannar kvar för länge som kroppen börjar larma och sjukdomskänslor uppstår. De kan visa sig fysiskt på olika sätt till exempel som mag- och tarmproblematik, rygg-, nack- och diffus smärta eller migrän. Eller visa sig i mer emotionella uttryck som depression, ångest och trötthet. Ofta hänger de ihop med varandra, eftersom vi är komplexa varelser. 

Bra att veta

  • Varje Kraniosakral behandling är alltid individuellt utformad beroende på person och behov. Många upplever stressreduktion och bättre sömn efter behandling.
  • Målet är alltid att hjälpa kroppen hitta tillbaka till sin självläkande förmåga. 
  • Det finns många som använder kraniosakral behandling som en förebyggande behandling. En skön sådan! 

Vad säger andra?

Information ska vara tillgängligt för alla. Därför hittas flera etablerade röster
inom området Kraniosakral terapi nedan.

"Avdragsgillt för företag."

Kundreferenser

"Helt underbar behandling för kropp & själ."
- Henrik H.

"Mår så bra efter ett besök och har en större insyn av vad jag behöver för att må bra."
- Erika L.

"Fick så tryggt och omtänksamt bemötande av Pernilla! Hon har en otrolig kunskap om kroppen och förklarade så jag förstod." 
- Emmelie L.

Öppettider

För bokningsbara tider - se bokadirekt.

Boka tid

Sociala medier

Facebook
Instagram