Pernilla Ohlsson

LITE OM MIG

När jag var 14 år föll jag från hög höjd under en gymnastiklektion och landade sittande. Då upptäcktes en scollios som jag sedan den dagen nästan dagligen blev påmind om. Smärtan gjorde att jag sökte hjälp hos alla möjliga kroppsterapeuter t ex kiropraktorer, naprapater och osteopater.  Och det var när jag tillslut hamnade hos en osteopat som jag äntligen blev hjälpt så att kroppen höll sig en längre tid utan smärta. Jag blev då intresserad av att utbilda mig till Osteopat för att kunna hjälpa andra som hamnat i liknande smärta som mig. Vid den tiden i mitt liv fanns inte tid för någon utbildning så det dröjde till slutet av 2014 innan jag genom en vän fick höra om en Kraniosakral utbildning som han tänkt gå. Kraniosakral terapi är utvecklat ur Osteopatin. Jag läste igenom utbildningsinnehållet och kände direkt att jag också ville börja utbildningen. Så under 3 år utbildade jag mig hos Bröderna Tranberg (2015-2017) och blev då Examinerad Kraniosakral terapeut. Sedan läste jag även Basmedicin 32 poäng, och är nu Certifierad kraniosakralterapeut.

Mitt intresse för kroppen och dess läkningsförmåga är ständigt närvarande och jag går kontinuerligt på kurser som fångar mitt intresse.

Min drivkraft är att hjälpa människor att förstå och komma i kontakt med sin egen inneboende hälsa genom att stödja kroppens förmåga att hela och läka sig själv.

Jag är medlem i KSTF - Kraniosakrala Terapeutförbundet. Medlemskapet garanterar att jag har en gedigen utbildning inom KranioSakral terapi och en grundläggande medicinsk utbildning. Jag är även ansvarsförsäkrad genom förbundet. Läs gärna mer på www.kstf.se